Vrouw met glas water

Jij en water

Je zou het niet zeggen, maar je lichaam bestaat voor het grootste deel uit water. En als je dat niet een beetje bijvult gedurende je dag, droog je uit. Gevolg: hoofdpijn en een moe gevoel. Niet echt relaxed als je nog een hele middag met de kinderen bezig bent. Of naar een vergadering moet waar je die presentatie houdt.

Smoesjes, smoesjes

Je kent ze wel, die vriendinnen die zweren bij liters water per dag. Maar jij vindt dat misschien maar helemaal niks. Net als de meeste mensen in Nederland trouwens. Uit onderzoek blijkt dat we zonder blikken of blozen een paar glaasjes erbij verzinnen als ons wordt gevraagd hoeveel water we drinken per dag. De waarheid? Meestal halen we de liter niet eens. We hebben de meest bekende smoesjes verzameld in het artikel: Meer water drinken? Maar daar heb ik geen zin in! Oh ja, we hebben meteen het antwoord klaar, betweters die we zijn! 

Acht glazen

Je kunt een hele hoop ellende voorkomen als je per dag 2 liter water drinkt. Da's ongeveer zo'n glas of acht. Lekker vers water zorgt voor een betere doorbloeding, een snellere spijsvertering (dag kilo’s!) en een helder hoofd. Gekoeld water voel je door je aderen stromen en je bent meteen wakker. Tijdens werk, sport of gewoon thuis, met of zonder de kids

Testje!

Wij Hollanders zijn echte waterratten: we wonen aan de Noordzee, schaatsen als de beste en erin zwemmen kunnen we ook goed. Maar het drinken? Mwah, niet echt. Hoe zit dat met jou? Laten we eens een testje doen!